Board.KolibriOS.org
http://board.kolibrios.org/

Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+
http://board.kolibrios.org/viewtopic.php?f=23&t=3773
Page 1 of 1

Author:  ManASM [ Sat Oct 13, 2018 8:34 pm ]
Post subject:  Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+

After problems with install Kolibrii
viewtopic.php?f=23&t=2487&p=71978#p71963
viewtopic.php?f=23&t=2113&p=71977#p71960

I run kOS with http://wiki.kolibrios.org/wiki/Setting_ ... mu_Manager
Maybe can be usefull for next fighters like me. The configuration in QM7 is difrent in previous version like in link upper.

When importing floppy .img then QM7 reconize file, if for cdroom then not.
If you planing force the floopy .img for cdroom you will get info that something like this:
Boot failed: could not read the boot disk
Don't forget change the "Boot order" in "Drives" as move from left table to right the floopy, in other case add .img in path not solving nothing and will be not working again like log before.

Attachment:
emu manager 7.0 kolibri Kolibri OS 0.7.7.0+ floppy.png
emu manager 7.0 kolibri Kolibri OS 0.7.7.0+ floppy.png [ 69.19 KiB | Viewed 1421 times ]

Author:  ManASM [ Sat Oct 13, 2018 8:51 pm ]
Post subject:  Re: Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+

After partial success I meet this problem here around no "Driver Install".
viewtopic.php?f=27&t=3772&p=71988#p71988
Let use this topic like newbie diary for posterity ppls : )

Author:  Leency [ Sat Oct 13, 2018 9:01 pm ]
Post subject:  Re: Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+

Could you please paste screenshots where we could see Kolibri Virtual Machine configuration?

Author:  ManASM [ Sat Oct 13, 2018 9:34 pm ]
Post subject:  Re: Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+

I tried experiments with "Video Cards" like
1. Cirrus..
2. Standard VGA
Curently no changes, stil no exist "Driver Install"

Attachment:
QM7_HARDAWAREsets.png
QM7_HARDAWAREsets.png [ 59.32 KiB | Viewed 1405 times ]

Author:  ManASM [ Sat Oct 13, 2018 10:08 pm ]
Post subject:  Re: Qemu manager 7.0 and Kolibri OS 0.7.7.0+

Ok.. all is clear.. I used .img not .iso after changes, all is ok I think in QM7
viewtopic.php?f=27&t=3772&p=71995#p71995

Just need more test.. eg. sound, etc.

Page 1 of 1 All times are UTC+03:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/