Board.KolibriOS.org

Официальный форум KolibriOS
Текущее время: Пт сен 22, 2017 10:55 am

Часовой пояс: UTC+03:00




Начать новую тему  Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ 42 сообщения ]  На страницу Пред. 1 2 3

Should I merge the new stack NOW?
Yes 76%  76%  [ 16 ]
Yes, but.. (specify in post) 14%  14%  [ 3 ]
No 5%  5%  [ 1 ]
I dont care 5%  5%  [ 1 ]
Всего голосов: 21
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Пт июн 07, 2013 9:27 pm 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
Serge писал(а):
hidnplayr
My log. Realtek PCIe GBE Family controller PCI\VEN_10EC&DEV_8168&SUBSYS_E0001458&REV_06
Спойлер: Показать
Loading RTL8169 driver
Hooking into device, dev:0, bus:3, irq:A, addr:0000DE00
>Zero-config service loaded
->MAC: 1C-6F-65-D7-C8-09
->Trying DHCP
->Socket 00000001 opened
->Socket Bound to local port 68
->Connected to 255.255.255.255 on port 67
->Building request
ETH_input: Unknown packet type=0888
ETH_input: Unknown packet type=0888
->-1 bytes received
Link Local IP assinged: 169.254.132.245
Waiting 1600ms
Sending Probe
Waiting 1240ms
Sending Probe
Waiting 1460ms
Sending Probe
Waiting 2s
Sending Announce
Waiting 2s
Sending Announce
Socket error


Very strange, do you have a DHCP server on the network? Did zeroconf work on the old kernel?

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Пт июн 07, 2013 10:24 pm 
Не в сети
Kernel Developer

Зарегистрирован: Ср мар 08, 2006 6:25 pm
Сообщения: 3928
Цитата:
do you have a DHCP server on the network?

Probably yes. I use dlink DSL2520-U.
Цитата:
Did zeroconf work on the old kernel?

no, zeroconf always hung the kernel.


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Пт июн 07, 2013 10:32 pm 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
Serge

If you can find the time and energy, I'd like you to capture the network traffic from your regular os (linux?).
    -disconnect ethernet cable
    -start a wireshark capture on the interface
    -reconnect cable
    -stop capture after a couple of seconds
    -save the captured packets to a file and send them to me

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Пн июн 10, 2013 3:38 pm 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
Serge

I believe a device on your network (your router) was sending "Ethernet flow control" messages to indicate that it is not ready for receiving.
Have you tried running Zeroconfig again after it has terminated?

EDIT: or just try using latest autobuild.

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Ср июн 12, 2013 11:44 pm 
Не в сети
Designer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Чт янв 25, 2007 3:33 pm
Сообщения: 4175
In #3649 I remove downloader hack from HTMLv. So now in my VBox it can load pages. You may click at homepage icon and on links here. They will be working well. BUT if there will be any error, for example, page not exists DOWNLOADER will freeze itself and maybe some other programs will be freezed too.

Also please, clarify is there is any SIMPLE way to determine does current network supported or not? In previous version I can find out this information by using Ethstat program.

_________________
Через тернии к звездам


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Чт июн 13, 2013 8:51 am 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
Leency писал(а):
Also please, clarify is there is any SIMPLE way to determine does current network supported or not? In previous version I can find out this information by using Ethstat program.


If you open netcfg program you will see if it finds a suitable driver for your card, or not.
When the driver is loaded (nightbuild loads all drivers automatically), the device will appear on the right hand size in netstat program.
(loopback device is in kernel, and always loaded.)


Вложения:
Комментарий к файлу: Example with two available network cards, which both are supported and both drivers loaded.
koli-net.png
koli-net.png [ 31.33 КБ | 2099 просмотров ]

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein
Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Чт июн 13, 2013 9:03 am 
Не в сети

Зарегистрирован: Пн сен 24, 2007 11:11 am
Сообщения: 2814
Oh, we have loopback? What if I open 127.0.0.1 with running web server?


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Чт июн 13, 2013 9:10 am 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
SoUrcerer писал(а):
Oh, we have loopback? What if I open 127.0.0.1 with running web server?


Yes, it should work.

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Чт июн 13, 2013 9:31 am 
Не в сети
Kernel Developer

Зарегистрирован: Ср мар 08, 2006 6:25 pm
Сообщения: 3928
hidnplayr
#3649
Спойлер: Показать
Loading RTL8169 driver
Hooking into device, dev:0, bus:3, irq:A, addr:0000DE00
>Zero-config service loaded
->MAC: 1C-6F-65-D7-C8-09
->Trying DHCP
->Socket 00000001 opened
->Socket Bound to local port 68
->Connected to 255.255.255.255 on port 67
->Building request
Sending DHCP discover/request
ETH_input: Unknown packet type=0888
ETH_input: Unknown packet type=0888
No answer from DHCP server
Sending DHCP discover/request
->548 bytes received
Data received, parsing response
Client: 192.168.1.2
DHCP Msg type: 2
Server: 192.168.1.1
lease: 86400
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
Got offer, making request
->Building request
Sending DHCP discover/request
->548 bytes received
Data received, parsing response
Client: 192.168.1.2
DHCP Msg type: 5
Server: 192.168.1.1
lease: 86400
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
Got ACK, applying settings
ping works fine, downloader loads board.kolibrios.org page, but when I click the "stop" button the whole system hangs. And I can not close the program after downloading, looks like unprotect_from_terminate missing somewhere.


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Чт июн 13, 2013 10:00 am 
Не в сети
Mentor/Kernel Developer
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пт июн 30, 2006 9:01 am
Сообщения: 1223
Serge писал(а):
hidnplayr
#3649
Спойлер: Показать
Loading RTL8169 driver
Hooking into device, dev:0, bus:3, irq:A, addr:0000DE00
>Zero-config service loaded
->MAC: 1C-6F-65-D7-C8-09
->Trying DHCP
->Socket 00000001 opened
->Socket Bound to local port 68
->Connected to 255.255.255.255 on port 67
->Building request
Sending DHCP discover/request
ETH_input: Unknown packet type=0888
ETH_input: Unknown packet type=0888
No answer from DHCP server
Sending DHCP discover/request
->548 bytes received
Data received, parsing response
Client: 192.168.1.2
DHCP Msg type: 2
Server: 192.168.1.1
lease: 86400
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
Got offer, making request
->Building request
Sending DHCP discover/request
->548 bytes received
Data received, parsing response
Client: 192.168.1.2
DHCP Msg type: 5
Server: 192.168.1.1
lease: 86400
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1
Got ACK, applying settings
ping works fine, downloader loads board.kolibrios.org page, but when I click the "stop" button the whole system hangs. And I can not close the program after downloading, looks like unprotect_from_terminate missing somewhere.


Very cool!

The problem with downloader is caused by SOCKET_process_end, it never finishes because mutex cannot be set.
It seems that when program calls SOCKET_close, mutex stays set, I'm debugging that now.

_________________
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." Albert Einstein


Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Вс июн 16, 2013 8:43 pm 
Не в сети
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Ср дек 21, 2011 5:53 pm
Сообщения: 98
ПРАВКА:Я был за, и я рад, что всё произошло успешно.

_________________
Нуб зеленый.


Последний раз редактировалось ramiil-kun Вс июн 16, 2013 8:54 pm, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться к началу
 
 Заголовок сообщения: Re: Merge new network stack with trunk?
СообщениеДобавлено: Вс июн 16, 2013 8:46 pm 
Не в сети
Public Relations
Аватара пользователя

Зарегистрирован: Пн июн 07, 2010 12:01 pm
Сообщения: 1879
ramiil-kun писал(а):
Добавит ли это больше возможности? Упростит ли разработку? Много ли софта заведётся сразу или с минимальным допиливанием?
Если как минимум 2 ответа да, то я за.
Ты поздно "за", потому что это уже случилось :lol:


Вернуться к началу
 
Показать сообщения за:  Поле сортировки  
Начать новую тему  Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ 42 сообщения ]  На страницу Пред. 1 2 3

Часовой пояс: UTC+03:00


Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость


Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете добавлять вложения

Найти:
Перейти:  
Создано на основе phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Русская поддержка phpBB